ДНК тестове доказват за разменени в болница Шейново“ бебета. Въпреки резултата

...
ДНК тестове доказват за разменени в болница Шейново“ бебета. Въпреки резултата
Коментари Харесай

Майката на едно от разменените бебета: В шок съм, ще се боря до край – по съдебен път

ДНК проби потвърждават за разменени в болница „ Шейново “ бебета. Въпреки резултата Севда Михайлова няма да се откаже от бебето си, за което се е грижила три месеца. Пред екип на bTV тя сподели, че към момента е в потрес и не е в положение да приказва.
„ Детето ми е добре, ще се боря до край – по правосъден път “, сподели майката. Севда добави, че няма контакт с другата жена и добави, че я е виждала в болничното заведение.

Двете новородени са разменени при изписването, споделят от прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане за умишлена замяна.

„ Според мен става дума за човешка неточност и немарливост на личния състав. Не става въпрос за замяна, а за несъвпадение. Гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето “, на мнение е Асен Меджидиев.

" Освен инспекцията по случая Изпълнителна организация ще бъде натоварена с инспекция във всички лечебни заведения, в които се прави акушеро-гинекологична активност ", изясни Момчил Мавров, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето.

И двете бебета са добре и към този момент остават при майките, които са се грижили за тях до момента. Майката, която се е усъмнила първа, към този момент резервира безмълвие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР